Toyota Tundra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten (2023)

 • Homepage
 • Auto
 • Toyota
 • Toyota Tundra
Toyota Tundra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten (1)

1

/

3

Toyota Tundra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten (2)
Toyota Tundra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten (3)
Toyota Tundra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten (4)

Sterke punten

 • Zeer goede behandeling
 • Hoog rijcomfort
 • Nieuwe hulpsystemen

Zwakke punten

 • Moeilijk te vinden in Duitsland
 • Zeer grote buitenafmetingen
 • Beperkte hoofdruimte op de achterbank

Toyota Tundra : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Toyota Tundra, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 90.690,-*

Occasions vanaf:€ 9.950,-*

*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Toyota Tundra: de Amerikaanse pick-up van een Japanse fabrikant

In het productassortiment van Toyota ontbrak een full-size truck met een achtcilindermotor die gericht was op Amerikaanse pickups. In 2000 werd de Toyota Tundra geïntroduceerd, die sterk de nadruk legde op het thema "Made in USA". Ontwerp, ontwikkeling en productie vinden volledig plaats in de VS. Lees meer

Interesse in een Toyota Tundra

Toyota Tundra occasions

Toyota Tundra nieuwe auto's

Toyota Tundra dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Review Toyota Yaris Cross - Is dit de compacte SUV waarop jij hebt zitten wachten?31-08-2021 · Ø 6 min. LeestijdStrak in z'n trainingspak: Toyota Corolla Touring Sports GR Sport Plus (2020)30-06-2020 · Ø 4 min. LeestijdWaarom de Toyota Corolla Cross als geroepen komt29-12-2022 · Ø 6 min. LeestijdToyota GR Supra MT review - Waarom een handbak de Japanse sportwagen nóg beter maakt28-06-2022 · Ø 4 min. LeestijdToyota bZ4X test - Hoe goed is de elektrische suv die Toyota eigenlijk niet wilde maken?28-06-2022 · Ø 6 min. LeestijdTest occasion: Toyota Prius – Occasion videotest: Toyota Prius26-06-2014 · Ø 3 min. Leestijd

Ontdek meer

Alternatieve modellen

Ford Serie F

96 occassions vanaf € 5.750,-

Dodge Ram

498 occassions vanaf € 4.950,-

Toyota Hilux

58 occassions vanaf € 4.800,-

Chevrolet Silverado

13 occassions vanaf € 16.500,-

Ford F 250

12 occassions vanaf € 27.950,-

GMC Sierra

12 occassions vanaf € 6.495,-

Ford Ranger

94 occassions vanaf € 9.620,-

Toyota Land Cruiser

141 occassions vanaf € 3.299,-

Volkswagen Amarok

72 occassions vanaf € 11.495,-

Cadillac Escalade

5 occassions vanaf € 6.958,-

Goede redenen

 • Uitzonderlijke trekkracht (trekvermogen van 5,4 ton).
 • speciale off-road geschiktheid.
 • bijzonder geschikt als bouw- en trekvoertuig door de bovengemiddelde ruimte. - zelden gezien op de Duitse wegen, wat resulteert in een hoge zeldzaamheidswaarde.

Data

Motor

Naarmate nieuwe generaties werden ontwikkeld, kreeg de Toyota Tundra steeds krachtigere motoren. Aanvankelijk hadden de modellen een V8-motor met vermogens die varieerden van 193 pk tot 386 pk. In het modeljaar 2022 wordt de V-motor vervangen door een V6-motor. Dit is een V6 biturbo motor die zijn voorganger overtreft in termen van prestaties met 394 pk, zelfs in de basisversie. Een extra elektromotor is ook mogelijk. De hybride aandrijving is op een vergelijkbare manier opgelost als in de Jeep Wrangler 4XE, waarbij de elektromotor in het transmissiehuis is ondergebracht. Het systeemvermogen bedraagt 443 pk met een maximumkoppel van 650 Nm. Beide varianten hebben een schakelautomaat met tien versnellingen.

Afmetingen

De Toyota Tundra is een heel groot voertuig. De auto is 6,4 meter lang, 2,1 meter hoog en 1,9 meter breed. De wielbasis kan worden gekozen tussen 3,3 meter en 4,2 meter. Afhankelijk van de cabinevariant kunnen klanten ook kiezen voor een tweedeurs- of vierdeurs- versie. Het leeggewicht van de Tundra is een indrukwekkende 2.352 kilogram, met een maximaal laadvermogen van 880 kilogram en een trekvermogen van 5.400 kilogram. Daardoor is hij bij uitstek geschikt voor grote transporten.

Productie 1999 – heden
Lengte, breedte, hoogte 6,4 m x 2,1 m x 1,9 m
Wielbasis 3,3 - 4,2 m
Inhoud bagageruimte niet genoemd
Ledig gewicht 2.352 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 3.232 kg
Cilinderinhoud 3.445 cm³
Maximaal koppel 650 Nm - 790 Nm
Topsnelheid 210 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 6,3 s
Tankinhoud 120 l
Verbruik 10,6 l - 13,5 l
CO2-uitstoot 241 g/km

Varianten

In de eerste productiejaren verschilden de modellen vooral in motorvermogen. Potentiële kopers konden kiezen uit drie carrosserievarianten en drie verschillende wielbasissen. Het basismodel had aanvankelijk een korte cabine met twee deuren, het vierdeurs model was verkrijgbaar met een dubbele cabine of met een nog langere cabine als Crewmax. Het laatste V8-model werd in 2007 gelanceerd. Sindsdien zijn de verkoopcijfers in de VS elk jaar stabiel gebleven. Vanaf het modeljaar 2022 zal Toyota vertrouwen op V6-motoren en schroefveren. Met een extra elektrische motor vormt het hybride model de topversie van de Toyota Tundra. De TRD-Pro-variant, die verkrijgbaar is in de SR-, SR5-, Limited-, Platinum- en 1794-modellijnen, is alleen verkrijgbaar met de hybride aandrijflijn en beschikt ook over een verhoogde ophanging, onderrijbeveiliging, terreinbanden, Multi-Terrain Select-systeem en Crawl Control-rijhulp voor het terrein. Een adaptief dempingssysteem en in hoogte verstelbare luchtvering op de achteras zijn optioneel voor de standaardversies.

Prijs

De 2022-modellen zullen naar verwachting vanaf het einde van het jaar bij de dealers verkrijgbaar zijn. Het basis SR-model heeft op de Amerikaanse markt een nieuwprijs van 35.950 dollar gekregen. Het goedkoopste hybride model met Crew Cab en de kleinste beschikbare laadruimte zal naar verwachting 52.300 dollar kosten. De EU-versie van de Toyota Tundra Crew Max gaat naar verwachting 103.000 euro kosten.

Occasions zijn relatief zeldzaam. Nieuwere modellen met eerste registraties vanaf 2018 en relatief lage kilometerstanden kosten minstens 50.000 euro, afhankelijk van de modelvariant. Modellen uit vroegere bouwjaren zijn verkrijgbaar voor ongeveer 30.000 euro. Leasing- en financieringsaanbiedingen kunnen worden verkregen bij de betrokken dealers.

Design

Buitenkant

Om de stijl van typische Amerikaanse vrachtwagens na te bootsen, kregen alle Tundra-modellen een machtige torenhoge voorkant, een grote chromen grille en verbrede wielkasten. Vanaf 2022 benadrukken nieuwe LED-koplampen met een relatief klein uittreedgebied de scherpe lijnen van het frontdesign. Vanaf het komende modeljaar zal de laadvloer niet langer van plaatstaal zijn, maar van een vezelcomposietmateriaal met aluminium dwarsbalken. Dit maakt de laadbak lichter en beter bestand tegen beschadiging en roest. Het nieuwe materiaal vermindert het gewicht van de achterklep met 20 procent. De zwart gemaakte A- en B-stijlen hebben een moderne look en benadrukken de grote, brede ramen. Een panoramisch zonnedak kan als optie worden besteld.

Binnenkant

Het interieur maakt indruk met zijn duidelijkheid. Met name het lage dashboard en de dikke metaalkleurige sierstrips geven het interieur een elegante uitstraling. Aan de zijkant gemonteerde bekerhouders, een draadloos oplaadstation en veel opbergruimte in de middenconsole zorgen voor de nodige orde. De beenruimte is uitstekend in het hele voertuig. Het basis infotainmentsysteem heeft een 8-inch display. In de hogere modellen is een 14-inch touchscreen ingebouwd. Toyota liep enige tijd achter op de concurrentie wat betreft het multimediasysteem. Met het nieuwe systeem worden webgebaseerde stembediening, draadloze smartphone-integratie via Apple Carplay of Android Auto en een WLAN-hotspot voor maximaal tien apparaten mogelijk. Individuele instellingen voor elke gebruiker kunnen online worden opgeslagen en gemakkelijk worden opgeroepen wanneer van bestuurder wordt gewisseld.

Toyota Tundra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten (21) Toyota Tundra: afmetingen, interieurs, motoren, prijzen en concurrenten (22)

Veiligheid

Dubbele front- en zijairbags voor de voorstoelen en gordijnairbags met koprolsensor voor alle rijen zitplaatsen zorgen voor de basisveiligheidsnorm in de auto. Stabiliteitscontrole (VCS), tractiecontrole (TRAC), antiblokkeerremsysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling (EBD) behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Het Toyota Safety Sense 2.5 is een pakket van actieve veiligheids- en rijhulpsystemen. Deze omvatten automatische noodremmen met voetgangers- en fietsersdetectie, afslagassistent en ook automatisch grootlicht. De adaptieve cruise control zorgt voor een soepele en stille rit op de snelweg, waar de Tundra-modellen altijd om bekend hebben gestaan. Het is bijzonder opmerkelijk dat alle voorzieningen die bijdragen tot de veiligheid en rijassistentie in elke uitrustingsklasse te vinden zijn. Dit is een uniek verkoopargument in vergelijking met andere fabrikanten, waar hogere uitrustingsniveaus moeten worden besteld om actieve veiligheidspakketten te krijgen.

Alternatieven

Sinds het einde van de jaren zestig produceert Toyota de Hilux-modellen in het segment van de lichte pick-ups. Aanvankelijk waren dit werkvoertuigen, maar geleidelijk aan werden het recreatievoertuigen vanwege hun comfortabelere uitrusting. Als u op zoek bent naar een meer handelbare pick-up van Toyota, dan springt de Hilux zeker in het oog. De auto heeft een dieselmotor met 150 pk of 177 pk, afhankelijk van de uitrustingsvariant. Dit voertuig is ook relatief makkelijker te krijgen.

In de VS is de Ford F-150 bijzonder populair. De verkoopcijfers van deze auto overtreffen die van de Toyota Tundra met een factor tien. De F-serie is al sinds 1948 in productie en heeft bijna een cultstatus. Als je de technische gegevens vergelijkt, is er alleen een groot verschil in het maximale laadvermogen. In de Toyota kan maximaal 880 kilogram worden geladen, terwijl in de Ford F-150 bijna 1.500 kilogram mogelijk is. De nieuwste generatie van de Dodge RAM 1500 is een mogelijk hybride alternatief met een volumineus ontwerp, veel ruimte en sterke prestaties.

FAQ

Past de Toyota Tundra in normale parkeervakken?

Als parkeervakken 2.50 meter breed zijn, is er niet veel ruimte meer om de deuren te openen met de Tundra. De lengte wordt ook problematisch. Indien het voertuig in een hoek van 90 graden ten opzichte van de weg wordt geparkeerd, moet de parkeerruimte ten minste vijf meter lang zijn. Het gebruik van de Tundra als stadsvoertuig zal dus op zijn laatst mislukken bij het vinden van een parkeerplaats.

Zijn er hulpsystemen voor het rijden met een aanhangwagen?

Ja, Toyota heeft in dit opzicht veel aanpassingen gedaan. De auto heeft een achteruitrijhulp voor het manoeuvreren met een aanhangwagen en een assistent voor het achteruitrijden in een rechte lijn. De 360-gradencamera's bieden een rondom-zicht rond de pick-up en de aanhangwagen. De dodehoekmonitor detecteert niet alleen de dode hoek van het voertuig, maar ook die van de aanhangwagen.

Meer informatie

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 05/10/2023

Views: 6396

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.